Perfectionisme coaching

Kom vrij van al het "moeten"

Wat als perfec­ti­o­nisme je leven overheerst?

Iets goed willen doen, daar is niets mis mee. Het is ook een goede eigenschap om iets af te maken, om nauwkeurig te zijn, om de puntjes op de “i” te zetten. En het is ook helemaal ok om eens naar een complimentje te vissen.

Maar als perfectionisme overheerst in je leven en je daardoor heel erg overdrijft in wat je onderneemt of in de bevestigingsdrang die je nastreeft, dan is dit niet meer leuk.

De kern van perfectionisme is een innerlijke dwang. Nooit is iets goed genoeg, nooit ben je honderd procent tevreden. Je hebt geen keuze, je moet de dingen op die manier doen. Als je ze niet zo doet, staat daar een gigantisch schuld­ge­voel tegenover.

Door perfectionisme verandert willen in moeten Je spontaniteit is weg. Je zelfvertrouwen is verandert in schuld en zelfkritiek. Alles gebeurt dwangmatig en het overheerst je leven in al zijn aspecten.

Perfectionisme kan ook desastreuze gevolgen hebben op relaties, werk en in je vrije tijd. Door het dwangmatige streven naar perfectionisme ga je gemis ervaren. Gemis naar de ideale situatie, de ideale relatie, het ideale beeld. Door dit gemis wordt je opgejaagd. Je durft niet langer stilvallen, want stilvallen confronteert je met het niet perfecte. Dus ontwikkel je belemmerende compensatiestrategieën, die zich uiten in overmatig werken, drankmisbruik, gameverslaving, altijd bezig zijn, …

Perfectionisme coaching (OCP):

Patronen, zoals perfectionisme, worden gestuurd vanuit ons onbewust brein. Daarom werken we volgens een specifieke methodiek (OCP: Ontwikkelingsgericht Coaching van Perfectionisme) in perfectionisme coaching, waar we in dialoog gaan met het onbewuste brein.

Patronen installeren zich in ons leven bij het opgroeien. Ze helpen bij het leren, bij het bereiken van doelen, bij uitdagingen aangaan, bij verantwoordelijkheden aangaan. Sommige van die patronen passen nu niet meer in ons leven, zoals het dwangmatig perfectionisme.

En patronen, dat kunnen we aanpakken.

Patronen worden aangestuurd door ons onbewuste brein. Het is niet zo dat je heel bewust gaat zeggen: ik ga eens dingen ontwijken vandaag of ik ga eens veel piekeren vandaag. Nee, Het gebeurt spontaan, vanuit ons onbewuste brein.

OCP is een methodiek waar we direct gaan communiceren met dat onbewuste brein en daarvoor gebruiken we beeldtaal en visualisaties. Dat begrijpt dat brein heel goed. Zo gaan we meer balans en een betere samenwerking tussen de delen (die de verschillende patronen aansturen) bewerkstelligen.

Het zijn kortlo­pende trajecten: gemiddeld vijf sessies.

10 symptomen van perfectionisme:

  • Te grote betrokkenheid
  • Moeite om beslissingen te nemen
  • Uitstelgedrag
  • Controlegedrag
  • Altijd denken en piekeren
  • Angsten
  • Interne criticus
  • Te hoge kwaliteitseisen
  • Onzekerheid
  • Blijven doorgaan (tot je erbij neervalt)

getuigenissen

Wat klanten ervaren

getuigenis perfectionisme
“Door los te komen van mijn perfectionisme heb ik durven springen voor mijn droomjob. Ik hoef me niet langer te verschuilen. Dank je Greet!!!”
Arnold
 
 
Perfectionisme overwonnen
"Door OCP is er nu rust in mijn hoofd gekomen. Ik hoef nu niet altijd te "moeten". Ik kies nu voor "willen". Zo kan ik nu even niets doen en genieten van mijn kindjes. Wat een rijkdom."
Marijke
 
 
Perfectionisme OCP
"Perfectionisme coaching heeft me geholpen om uit mijn burn-out te komen. Mijn innerlijke stem die me continu opjaagde is verdwenen. Ik kan nu "nee" zeggen en mijn grenzen bewaken."
Annelies
 
 

Contacteer ons

Heb je nog bijkomende vragen of wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen, neem dan contact via het formulier hiernaast of plan online een afspraak in.