Je kan je succesvol voelen als je projecten groot of klein tot een goed einde kan brengen en kan nagenieten. Op die manier creëer je energie voor een volgend project. Of het nu gaat over een kopje koffie of thee drinken met een vriend of vriendin, het opruimen van je huis (of werkplek) of met vakantie gaan.

Volgende 5 tips kunnen je hierbij helpen.

1. Pas je project aan je energiepeil aan.

Zit je in een periode of een levensfase waarin je energie wat lager of beperkter is, plan dan geen te grote projecten. Ruim 1 kast op i.p.v. een hele kamer. De doelstelling van 1 kast kan je dan realiseren en er tevreden op terugkijken. Heb je een dag meer energie dan kan je een groter project opnemen.

2. Deel een groter project in kleinere deelprojecten

Om te vermijden dat je tegen een berg aan kijkt en de moed verliest, kan je een groter project beter opdelen en van ieder onderdeel een kleiner project maken. Dit steunt je om vol te houden.

3. Neem voldoende pauzes

Zorg ervoor dat de periode waarin je je inspant (je spanningsboog) niet te lang is. Voldoende pauzes of rustpunten inbouwen zorgt ervoor dat je stress daalt en je minder spanning opbouwt. Zeker als je energie beperkt is, zijn pauzes belangrijk. Ook bij mentale inspanning horen pauzes.

4. Grotere projecten kan je ondersteunen door de essentiële kwaliteiten ervan nu al in je leven te realiseren.

Stel, je wil een grote reis maken, realiseer je dan wat je wil bereiken met je reis. Nieuwe mensen leren kennen, je creativiteit inspireren met nieuwe beelden, nieuwe geuren beleven,… Bekijk hoe je die kwaliteiten nu al in je leven kan brengen.Ga eens naar de Zuidmarkt om nieuwe geuren te ontdekken, ga naar een fototentoonstelling om je creativiteit te voeden,…

Stel je bent op zoek naar een nieuwe job waar je meer contact met andere mensen wil hebben. Begin dan nu al met te kijken hoe je meer contact met mensen in je leven kan hebben. Ga naar een cursus, doe vrijwilligerswerk,….

Die kwaliteiten nu al in je leven brengen, maakt de realisatie van een groter project gemakkelijker.

5. Visualiseer dat je project gerealiseerd is.

Dit trekt je project aan in het hier en nu. Je stelt je voor dat datgene wat je wil bereiken al in je leven is en helemaal gerealiseerd is.

Als je het visualiseert in de toekomst zet je iedere keer de tijd die een project nodig heeft om gerealiseerd te worden, in de materie. Zeg niet ik zoek een nieuw huis, maar ik heb een nieuw huis met alle kenmerken waaraan een nieuw huis mag voldoen.

Succes met jouw project!

Hoe zorg jij dat jouw projecten succesvol zijn? Heb je zin om dit te delen, doe het gerust in de commentaar hieronder.

Dit is een gastblog van Tilly Van Neyghem, Psychotherapeute en Reikimeester.

Tilly van Neyghem en Greet Vanderwegen geven samen de workshop Licht op je Energie dit najaar. Een vierdaagse workshop waar dat je met je eigen energieniveau aan de slag gaat.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *