Hebben we allemaal geen aversie aan sleur? Ik alvast wel. Ik vind het wel leuk om iets nieuws te proberen. En ik hou er ook van dat er iets onverwachts op me af komt. Maar toen ik dit weekend het artikel over sleur las in De Standaard kon ik wel wat meer vrede mee nemen met de sleur in mijn leven.

De socioloog Theun Pieter van Tienoven van de VUB, licht in dit artikel toe hoe sleur in ons leven is ingebed: Het opstaan, je ochtendritueel, het naar school brengen van de kinderen, mogelijke taken op het werk, … En we vinden dat ook wel saai, maar het geeft ons ook structuur. De onderzoeker stelt dat zowat 40% van ons dagelijks leven vast ligt. En het is aan ons om de rest in te vullen, op het werk en daar buiten.

Het gevaar zit heb in het feit als ons leven alleen maar uit sleur, routine bestaat of als het overgestructureerd is. Als dit het geval is, dan wordt het tijd om daar eens naar te kijken.

Merk je dat je op het werk veel te routinematig bezig bent, dat je niet meer wordt uitgedaagd of dat de lat iets te laag ligt voor jouw competenties. Of is het net omgekeerd: Heb je zoveel te doen, dat je geen tijd hebt om even tot rust te komen en je alleen maar aan het overleven bent. Dan is het tijd om even te gaan kijken wat je hieraan kan doen. Via loopbaanbegeleiding kan je samen met een loopbaancoach gaan kijken hoe het teveel (of te weinig) aan sleur je demotiveert en hoe je daar beter mee om kan gaan. Heb je interesse en wil je vrijblijvend kijken hoe loopbaanbegeleiding jou kan helpen, neem contact op via mail (gvanderwegen@aheart4work.com) of telefoon (0475 41 57 00)

Meer details over het artikel vind je op http://www.vub.ac.be/TOR/lang-leve-de-dagelijkse-sleur/

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *